Feina Feta

Els nostres consellers treballan pel barri

*Balanç del 1r any de feina dels nostres consellers/es

OCUPACIÓ

Creació de la Taula de Foment de l’ocupació laboral

Prova pilot a Horta-Guinardó del projecte de BCN Activa Mentoring +40. Acompanyament de persones de més de 40 anys amb dificultats d’accés al mercat laboral. La valoració dels participants va ser molt positiva. De les 23 persones inscrites, van trobar feina 10.

cumuAltre Punt d’Orientació per a la recerca de feina a Horta-Guinardó a la part nord del districte. Es va desdoblegar el Punt d’Orientació per a la recerca. Ara funciona de dimecres a divendres de 8:30h a 14:30h a l’OAC Horta-Guinardó (Oficina d’atenció al ciutadà ubicada a la seu de Lepant) i també al Centre Cívic La Teixonera dilluns i dimarts de 9:30 a 14:30h. S’està intentant que hi hagi més personal i que es pugui obrir altre punt al territori, també es va proposar un punt mòbil.

En aquests punts estan gestionats per MAGMA Serveis Culturals, que contracta a persones amb dificultats socials.

COMERÇ

Pla de dinamització comercial 2016. Diagnosi del Mercat del Guinardó i el seu entorn. Liderada des de la Direcció de Serveis a les Persones i Territori, amb la contractació d’una empresa i la implicació de dos tècnics comercials de Plans d’Ocupació. Duració: de juliol a desembre de 2016

COOPERACIÓ

Primera edició de la Festa de la cooperació – Trobada i coordinació de la feina en xarxa de les entitats que es dediquen a la cooperació al districte. Suport a la difusió d’aquestes entitats.

Projecte de Servei Comunitari. Es va presentar a les entitats de cooperació de H-G aquest projecte que té com objectiu articular els aprenentatges i servei a la comunitat.

Celebració 10 anys de l’agermanament d’Horta-Guinardó amb Boyeros, Cuba

MEMÒRIA HISTÒRICA

S’ha proposat la creació de la Taula de Memòria Històrica i el Patrimoni d’Horta Guinardó i se l’ha dotat d’un pressupost de 15.000€ pel 2017. Està pendent de convocar.

CULTURA

revellat plaDistricte literari.

Concurs literari Lletres Joves H-G

Rutes literàries pel districte

50è Aniversari de la publicació de “Últimes tardes con Teresa”

Fira Frics. Es va celebrar el 14 de maig la primera Fira d’iniciatives tecnològiques i socials al Parc Príncep de Girona, H-G.

DONES

Creació de la Xarxa de Dones Creatives

GUINARDÓ

Torre Garcini. S’ha requalificat la finca com equipament, amb la intenció que l’Ajuntament pugui comprar la finca i rehabilitar l’edifici i jardí que l’envolta.

Inauguració i de l’Escola bressol Guinardó amb gestió directa. Pendent canvi de nom.

Procés participatiu de joves del Guinardó sobre la gestió del Casal de joves del Guinardó, inauguració i acceptació del nom proposats pels joves de Casal de joves Girapells.

Font d’aigua, ordenació de zona d’aparcament de motos i canvi de nom a la intersecció dels carrers Dr. Cadevall i Telègraf per Plaça Dolors Palau.

Obres de millores en els carrers de l’entorn del mercat del Guinardó

Casal d’Entitats Mas Guinardó. Hi ha pendent modificar Pla d’usos, però els canvis podrien afectar les condicions del conveni signat al 2007. També pendent la licitació del bar de l’equipament i limitació o tancament del bar de l’APV.

Ravetllat Pla el problema de l’inquilí d’una nau que no vol anar-se s’està allargant. Quines accions s’estan fent?

Solar de Talleres Muñoz, un grup de veïnes es va proposar per liderar un procés per definir activitas a fer en aquest espai verd, mentre es condiciona per etapes.

Hi ha una demanda conjunta de totes les AMPAS dels instituts públics del barri perquè l’EOI faci cursos als joves tal com ho fan a l’EOI de Sarrià.

Pendent pla de millora de la movilitat al Guinardó. I també la línea 9 (encara que li correspon a la Generalitat, però a nosaltres pressionar)

Preocupació veïnal per oficines de Caixes ocupades.

Pegunta pendent sobre la possibilitat o no de requalificar o canviar el destí dels edificis de protecció oficial. Pregunta: Què passa amb l’edifici que es va construir per a realotgar desnonats per l’obertura del carrer Teodoro Llorente?

Un espai de la plaça de la UA3 del Guinardó es va tancar i es va fer una cessió d’usos per 4 anys a l’escola Guinardó. Aquest procediment és qüestionat per un veí de l’edifici que està justament allí.

BAIX GUINARDÓ

Construcció noves àrees de jocs al Parc Príncep de Girona

Semàfor al carrer Santa Carolina (davant Fundaci´Puigvert)

Vam presentar la construcció del Carril bici a la travessera de Gràcia entre els carrers Marina i i Cartagena, i també en Alcalde de Móstoles. Pendents.

Demandes freqüents:

Pendent arranjament zona del Passatge Lligalbé. Sempre expliquen que hi ha una empresa que es la titular d’uns terrenys que està en concurs d’acreedors, però tb es va prometre que s’avançaria en la seva ordenació urbanística. ?

Soterrament de cablejat al carrer Encarnació entre Alcalde de Móstoles i Sardenya

Arrenjament dels carrers perpendiculars al carrer Padilla (es preveu millorar el carrer Lorrens i Barba)

Projecte de pistes poliesportives entre l’Escola Jovellanos i l’Institut Príncep de Girona.