Gestió

GESTIÓ D’EQUIPAMENTS

Cartell Casal Joves UA3“Des de la perspectiva de la gestió comunitària, els equipaments i serveis són béns comuns de la població, no pas recursos de l’administració. És a dir, cal entendre que un casal de joves no és un equipament de l’ajuntament, sinó que és l’equipament d’un barri. Per tant, és dret i responsabilitat de la societat el fet de participar en la gestió dels recursos i serveis que l’afecten en la seva quotidianitat”.

A partir d’aquesta reflexió, el Districte Horta-Guinardó, conjuntament amb el Consell de la Joventut del Districte (l’interlocutor en matèria de joventut al districte), ha plantejat fer un procés participatiu obert a tota la gent jove del Guinardó, encara que no participi a cap entitat o associació del barri, per decidir què ha d’oferir el Casal de Joves del Guinardó.

Es realitzaran 3 sessions amb el següents calendari:

  • 1) 21/11 a les 11h: Definir el procés, establir un òrgan motor del procés i continguts del Casal de Joves. Què volem que hi passi?
  • 2) 12/12 a les 11h: Retorn de la primera sessió. Definició de com volem que passi allò que haguem treballat el primer dia
  • 3) 16/1 a les 11h: retorn final i tancament de conclusions.

En el mandat anterior, CIU va contractar una empresa per redactar un projecte sense tenir en compte la veu de la gent jove destinatària del recurs municipal. Ara, el Govern Municipal de Districte de Barcelona En Comú vol comptar amb les entitats i grups de joves per marcar el rumb compartit que espera que sigui un èxit i que es podrà reconduir un procés que CIU no va voler compartir amb ningú.