Primàries de Barcelona en Comú: comencem a decidir

Primàries de Barcelona en Comú: comencem a decidir

Primàries de Barcelona en Comú: consellers de districte, caps de llista i mesures prioritàries
13.02.2015

Estem en un moment de canvi, un moment d’emergència social, d’exigir més i millor democràcia i de posar en pràctica aquest anhel. Et convidem doncs a escollir els candidats de Barcelona En Comú per a les properes eleccions municipals i a comentar, proposar i dir quines són les 40 mesures inicials del programa de govern que s’han de prioritzar. És el moment del qui i el què, de decidir qui volem que vagi a les institucions i per fer què.

Per fer-ho possible anem més enllà del model de primàries habitual, fent una elecció directa dels consellers de districte: una reivindicació històrica del moviment veïnal. Per primera vegada podrem triar almenys un conseller de districte, portant el mandat democràtic de la ciutadania a la pràctica. Així tothom podrà presentar-se o bé com a  equip de govern amb cap de llista o bé com a conseller de districte. La llista definitiva es configurarà amb les persones escollides d’aquests dos tipus de candidatures i s’hi afegiran, en els darrers llocs, personalitats reconegudes en temes de ciutat.

També en la confecció del programa traspassem barreres i posem les mesures inicials de govern a votació. Per conèixer i millorar aquestes mesures, que seran la base del programa electoral, realitzem alhora un procés de deliberació del programa municipal mitjançant DemocracyOS, l’eina de participació digital; un procés  paral·lel a les primàries per debatre i fer propostes per guanyar la ciutat i fer front a l’emergència social.

Aquest serà el calendari, no et perdis cap cita!

1. Presenta la candidatura! Període per presentar candidatures a cap de llista amb un equip de govern i a consellers de districte del 13 al 24 de febrer. El 28 de febrer es proclamen les candidatures.

2. Construïm el programa! Procés de deliberació del programa municipal mitjançant DemocracyOS, l’eina de participació digital del 19 de febrer al 2 de març.

3. Campanya de les candidatures presentades del 28 de febrer al 6 de març. El 5 de març hi haurà una sessió especial de preguntes en línia de la ciutadania als candidats a conseller de districte.

4. Tres votacions en una! Comentem, afegim, i prioritzem les mesures que volem que vagin al programa, votem per al conseller del nostre districte i per al cap de llista amb el seu equip del 7 al 12 de març 

Documents amb més informació:

Descarrega el pdf

Reglament de primàries 

Preguntes més freqüents

Amb el teu vot, comença el canvi. Participa: la política la fem entre tots!