Mobilitat i contaminació a Barcelona

Mesures que està adoptant l’Ajuntament per avançar cap a una ciutat més saludable, millorar la mobilitat urbana i reduir la contaminació

1

https://barcelonaencomu.cat/ca/post/mobilitat-i-contaminacio

Recuperar les línies de Bus del Barri  Més info

Reforçar el tramvia amb la connexió per la Diagonal Més info

Barcelona inverteix 32 milions per fomentar la bicicleta com transport sostenible  Més info

Superilles! Més info

Desplegar la xarxa ortogonal de bus

Pel que fa a l’autobús, Barcelona encara té, en part, una xarxa de busos amb recorreguts origen-destí que no estan optimitzats. L’Ajuntament està apostant per una reordenació de les línies des de fa uns anys i continuarà fent-ho en els propers mesos, a més d’implementar un ambiciós sistema que pretén que hi hagi una parada de bus cada 250 metres, amb combois passant cada 8 minuts.

Tarifació del transport públic

L’Ajuntament acorda amb la Generalitat i l’AMB congelar les tarifes pel 2016. Des del 2007, les tarifes han augmentat un 20% i aquesta congelació comporta una aportació extra per part de totes les administracions. També s’amplia la T-12 fins als 14 anys, i es rebaixa fins a un 9% el preu de la T-Mes, la T-Trimestre i la T-Jove de 2 a 6 zones. A Barcelona, a través d’un acord amb ERC, s’amplia la gratuïtat del transport públic per als joves de 15 anys amb situació de vulnerabilitat per motius de renda familiar.